Puur Dans
'There is a dance that only you know how to do'

Bij Puur Dans kun je momenteel de volgende lessen volgen:

Dansimprovisatie:

Dit is een dansvorm waarbij je van binnen naar buiten danst, je vertrekt in deze les vanuit dat wat in je leeft. Dit kan dus elk moment anders zijn. Het zonder oordeel en zonder verwachting omarmen wat er in je leeft en dat impulsief uiten in dans en beweging en delen met anderen is wat in deze les wordt geleerd en gestimuleerd. Je wordt absoluut niet aan je lot overgelaten, je wordt juist stap voor stap en op zeer speelse wijze (soms letterlijk) aan de hand meegenomen op reis om wellicht steeds wat meer het overbodige los te laten en je open te stellen voor eventuele nieuwe ervaringen. Ieder heeft hierin zijn of haar eigen proces. 

Dansplezier, inspirerende muziek en saamhorigheid is terugkerend recept in deze les!.

Soms werken we vanuit een externe inspiratiebron in deze les zoals bijvoorbeeld een beeld,  kunstwerk , tekst of muziek, en soms niet. Wel werken we heel veel samen, dus het openstaan (in je eigen tempo) voor anderen en delen (op jouw manier) is zeer belangrijk.

Men wordt soms wat afgeschrikt door het woordje improvisatie: maar dit is, zo blijkt vaak later, juist een vrijheid: JOUW dans te mogen dansen, de zaligheid van HELEMAAL jezelf mogen zijn, juist als je danst, is werkelijk heerlijk!!

Citaat van 1 van de leerlingen van de donderdagavond groep Dansimprovisatie:

"He..? Ik deel hier soms meer dan dat ik thuis deel!?"

 

  • IMG_8480

Moderne Dans:

Moderne Dans is een dansvorm die zijn oorsprong heeft in de KLassieke Dans.

In deze les werken we met vaste patronen en choreografieën en veelal vanuit zeer inspirerende muziek. Wederom staat de beleving van de dans bovenaan. Er is ruimte om op je eigen wijze de choreografie te benaderen en uit te voeren, maar altijd bewegen we heerlijk groot, ruimtelijk en volledig. In deze les is, i.t.t. tot de improvisatieles, meer aandacht voor de techniek en de uitvoering, het passenmateriaal van de dans. 

Maar in deze les geldt zeker ook: "voel wat je doet, en GA!!"

Citaat van 1 van de leerlingen van de woensdagavond beginnersgroep Moderne Dans:

"Ze zeggen wel eens 'je moet naar een sportschool' als je een echt pittige work-out wilt, maar man, deze les is net zo pittig! Al dan niet intensiever!!?"

  • mvdberk.modernedansgroep1.7


Danscoaching:

Ook kun je bij Puur Dans terecht voor Danscoaching. Deze individuele Danscoaching sessies worden afgestemd op de persoon/hulpvraag en zien er als volgt uit:

We starten met een kennismakingsgesprek waarin je rustig kunt vertellen en uiteen kunt zetten waarom je zelf denkt misschien baat te hebben bij fysieke coaching. Het kan zijn dat je een moeilijke tijd hebt gehad, wat onzeker bent (geworden), je geblokkeerd voelt in het contact met anderen in je leven, of er zijn wellicht andere zaken op je pad gekomen waardoor je wellicht wat vast zit in je lichaam en weer meer connectie met jezelf wilt voelen. Ook kan het zijn dat je jezelf een coaching sessie gewoon cadeau wilt doen. Gewoon even wat aandacht voor jou... Of als algehele 'check-up'. Wat je beweegredenen ook zijn:

Maaike kan je d.m.v zeer kundige begeleiding simpele en toegankelijke opdrachten en oefeningen (mee)geven die je weer meer uit je hoofd en in je lijf brengen met je aandacht.. 

(citaat Maaike: "Je BENT niet je gedachten, we hebben veelal de neiging ons te identificeren en soms zelfs te verliezen in al onze gedachten en ideeën , maar vergeet niet; je bent naast een denkend hoofd vooral ook een voelend lijf")


Losse projecten, samenwerkingen en diverse doelgroepen:

Naast de bovenstaande reguliere lessen werkt Puur Dans ook veel samen met externe partners. 

Bijvoorbeeld op Zorgcentrum De Hoogheclock in Den Bosch waar Maaike wekelijks Dansexpressie lessen geeft aan mensen met dementie van een gesloten afdeling. Ook werkt zij veel samen met Theaterwerkplaats Tiuri in Breda (een werkplaats waar mensen met een verstandelijke "beperking" worden opgeleid als acteur) Hier maakte zij diverse voorstellingen (bijvoorbeeld 'Picture Perfect') waarin de aannames en vooronderstellingen die we soms hebben over deze "speciale doelgroepen" als inspiratiebron worden gebruikt.


Puur Dans staat altijd open voor meer inspirerende nieuwe ideeën, initiatieven en samenwerkingen, dus neem vooral contact op voor meer info vragen en/of overleg. 

 

  • JVH_180322_Dansmetdementerendeouderen11
  • IMG_0760


 

Workshops:

Ook biedt Puur Dans diverse workshops aan door het jaar heen, veelal op aanvraag; zoals de workshops i.s.m. Kentalis voor mensen met doofblindheid. Of de op maat gemaakte workshops Dansimprovisatie voor moeder(of vader) en kind: gewoon voor de fun, of juist om dichter tot elkaar te komen via laagdrempelige dansexpressie oefeningen. (neem contact op voor meer info over deze specifieke workshops)

De workshops die elk jaar terugkeren bij Puur Dans zijn de zomerworkshops in Augustus. Zo hoef je tijdens de zomerstop niet stil te zitten. Zie de Danskalender hieronder.

Heeft u verder een vraag, een idee voor een workshop, of wilt u zelf een workshop organiseren ism Puur Dans of wilt u simpelweg wat meer informatie over de mogelijkheden m.b.t de dansworkshops: neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier.

 

                                                                                 

Danskalender

Er zijn momenteel geen berichten.Voorlopig Rooster seizoen 2018/2019:

Dinsdag: 19:30-21:30 uur: Dansimprovisatie 1 

Woensdag 10:15-11:45 uur: Dansimprovisatie 2 (leeftijd +/- 50-70 jaar)

Woensdag 19:30-20:30 uur: Moderne Dans 1

Woensdag 20:30-21:30 uur: Moderne Dans 2

Donderdag 15:00-16:00 uur: Dansexpressie De Hoogheclock

Donderdag 20:30-22:30 uur: Dansimprovisatie 3

[Voor meer info/prijsopgave neem contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar puurdans@outlook.com]