Puur Dans

'Verbinding vanuit het hart'

Over Puur Dans

 Om over Puur dans te kunnen vertellen, willen we je eerst voorstellen aan Maaike Ebben, zij is namelijk oprichtster van Puur Dans.

Maaike is 38 jaar en in 2004 studeerde zij af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg als Docent Dansexpressie en Internationale Dans. In de eerste 10 jaar heeft zij een indrukwekkend cv opgebouwd, zij werkte door het hele land als dansdocent, choreograaf, regisseur en heeft ook zelf in diverse producties gedanst. Zij gaf in vele verschillende stijlen dansles: van authentic dance tot moderne dans, van jazzdans tot streetdance, tot afrikaanse dans en van musical dans tot theater. Alle leeftijden en doelgroepen kwamen voorbij: van amper kunnen lopen tot amper meer kunnen lopen. 

Rond 2013 besloot zij zich meer toe te spitsen op enkel volwassenen en stortte zij zich op Puur Dans. Een bedrijf dat zich vooral zou gaan richten op de pure, authentieke en verdiepende dansbeleving. De speelse, kinderlijke en impulsieve dansbeweging die zonder oordeel en verwachting in het moment ontstond was prachtig!! Alsook de vanzelfsprekende verbinding die werd gecreëerd tussen de dansers onderling EN in zichzelf. Deze pure, eerlijke, dienstbare dansvorm werkte direct zeer inspirerend voor zowel Maaike als haar leerlingen..

Wat als een experiment begon is inmiddels uitgegroeid tot een aantal prachtige dansgroepen (en samenwerkingspartners) die razend enthousiast zijn over deze werkwijze en de verschillende danslessen en projecten.

Maaike vindt het zeer belangrijk dat mensen zich zsm veilig en ontspannen voelen in haar les, voorstelling, of workshop. Deze open sfeer weet zij binnen no time m.b.v een flinke dosis humor, relativering en groot enthousiasme te creëren.

Met zeer veel (fysieke) passie en haar volledige hart geeft zij deze lessen, creëert bijzonder sfeervolle voorstellingen en coacht zij sinds kort ook mensen die om welke reden dan ook zijn vastgelopen en via het lichaam weer dichter bij zichzelf willen komen.  

"Mensen een platform bieden waar zij even 'rol- loos' mogen zijn, mensen uitnodigen om open, eerlijk en kind te mogen zijn, waar je mag voelen en omarmen dat wat er is, ALLES dat er is, een plek waar je vanuit je mogelijkheden in het moment werkt, 

en dat alles oprecht met elkaar mogen delen...zonder enig oordeel of verwachting...

..... ja,  DAT is simpel voor mij: dat is het mooiste wat er is.."  aldus Maaike...

Er worden momenteel bij Puur Dans o.a Moderne Dans lessen, Dansimprovisatielessen, Coaching sessies en Puur Dans voor ouderen met Dementie aangeboden bij Puur Dans door Maaike. 

Dit alles doet Maaike met en voor zeer uiteenlopende doelgroepen. Zo werkt zij o.a. momenteel ook op danstherapeutische basis met mensen met dementie en werkte zij in het verleden met mensen met een verstandelijke beperking, en doofblindheid. Dit alles doet zij in en om 's-Hertogenbosch.

Meer inhoudelijke specificatie omtrent lessen, lesrooster, en doelgroepen bij Puur Dans vind je verder op deze website.

 

  • IMGP8779
  • 251606_10150206966657807_6150408_n
  • 131_3176kopie

"Puur Dans is bewegen vanuit het hart"