Puur Dans

'Verbinding vanuit het hart'

Over Puur Dans

 Om over Puur dans te kunnen vertellen, willen we je eerst voorstellen aan Maaike Ebben, zij is oprichtster van Puur Dans.

Maaike is 41 jaar en in 2004 studeerde zij af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg als Docent Dans. In de eerste 10 jaar bouwde ze een indrukwekkend cv op, Ze werkte door het hele land als dansdocent, choreograaf, regisseur en danste in diverse producties. Ze gaf in verschillende stijlen les: van dansexpressie tot moderne dans, van jazzdans tot streetdance, Afrikaanse dans en van musical dans tot theater. Alle leeftijden en doelgroepen kwamen voorbij.

Rond 2013 besloot zij zich toe te spitsen op enkel volwassenen en stortte zij zich op Puur Dans. Een bedrijf dat zich vooral zou gaan richten op de pure, authentieke en verdiepende dansbeleving. De speelse, pure en impulsieve beweging die zonder oordeel en verwachting ontstond in het hier en nu was werkelijk prachtig! Alsook de vanzelfsprekende verbinding die werd gecreëerd hiermee tussen de dansers onderling en in hen zelf. Deze eerlijke, oprechte dansvorm werkte direct zeer inspirerend voor zowel Maaike als haar leerlingen. Wat destijds als een experiment begon is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf waarbij velen enthousiast zijn over deze pure, unieke werkwijze.

Maaike acht het essentieel dat mensen zich z.s.m. prettig, veilig en ontspannen voelen in haar les, voorstelling, of coaching. Deze open sfeer weet zij binnen no time d.m.v een flinke dosis humor, relativering, compassie en enthousiasme te creëren. Met zeer veel (fysieke) passie en haar volledige hart runt zij dit bedrijf; ze organiseert bijeenkomsten voor mensen met dementie en n.a.h. en creëert bijzonder sfeervolle voorstellingen, ook coacht zij mensen die om welke reden dan ook wat zijn 'vast'gelopen en via het lichaam en beweging/dans/muziek weer meer in verbinding met zichzelf willen komen.

"Mensen een platform bieden waar zij even 'rol- loos' mogen zijn, mensen uitnodigen middels dans en fysiek bewustzijn om open, eerlijk, kwetsbaar en kind te mogen zijn, te mogen voelen en omarmen dàt wat er is (ÀLLES dat er is), Een plek waar je vanuit je mogelijkheden in het moment werkt, jong en oud., helder van geest of niet; het maakt niet uit: DANS!! Dat alles oprecht met elkaar te mogen delen...zonder enig oordeel of verwachting...

..... "Ja...dat is voor mij het mooiste dat er is.."  aldus Maaike...

Puur Dans is altijd in beweging en in onderzoek, zowel letterlijk als figuurlijk:

Momenteel biedt Maaike Puur Dans bij Dementie, Puur Dans bij Nah (niet aangeboren hersenletsel), Dansimprovisatie, Verdiepende Coaching, Retraites en Yoga en Meditatie aan. Zij werkte bij Puur Dans met uiteenlopende doelgroepen. Zo werkt zij momenteel o.a. ook als coach met mensen met dementie en werkte zij in het verleden met mensen met een verstandelijke 'beperking' en mensen met doofblindheid.

Mooi nieuwtje; in 2021 mocht Maaike Ebben van Puur Dans de tweede prijs in ontvangst nemen voor haar werk met mensen met dementie in zorgcentra: De 'Arno's gouden clownsneus prijs'. Wij zijn trots, dankbaar en vereerd...! Voor een sfeerimpressie zie film door Arno Huibers:
https://www.facebook.com/puurdans/videos/956068958313530

(Meer inhoudelijke specificatie omtrent lessen, projecten, rooster, en doelgroepen vind je verder op de website)

 

251606_10150206966657807_6150408_n
maaike ebben 3
maaike ebben 2

"Puur Dans is beweging vanuit het hart"