Puur Dans

'There is a dance that only you know how to do'

Over Puur Dans

 Om over Puur dans te kunnen vertellen, willen we je eerst voorstellen aan Maaike Ebben, zij is namelijk oprichtster van Puur Dans.

Maaike is 36 jaar en in 2004 studeerde zij af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg als Docent Dansexpressie en Internationale Dans. In de eerste 10 jaar heeft zij een indrukwekkend cv opgebouwd, zij werkte door het hele land als dansdocent, choreograaf, regisseur en heeft ook zelf in diverse producties gedanst. Zij gaf in vele verschillende stijlen dansles: van authentic dance tot moderne dans, van jazzdans tot streetdance, tot afrikaanse dans en van musical dans tot theater. Alle leeftijden en doelgroepen kwamen voorbij: van amper kunnen lopen tot amper meer kunnen lopen. 

Rond 2013 besloot zij zich meer toe te spitsen op enkel volwassenen en stortte zij zich op Puur Dans. Een bedrijf dat zich vooral zou gaan richten op de pure authentieke en verdiepende dansbeleving. De speelse, kinderlijke en impulsieve dansbeweging die zonder oordeel en verwachting in het moment ontstond was prachtig!! Alsook de vanzelfsprekende verbinding die werd gecreëerd tussen de dansers onderling EN in zichzelf. Deze pure, eerlijke dansvorm werkte direct zeer inspirerend voor zowel Maaike als haar leerlingen..

Wat als een experiment begon is inmiddels uitgegroeid tot een aantal prachtige dansgroepen (en samenwerkingspartners) die razend enthousiast zijn over deze werkwijze en de verschillende danslessen. 

Maaike vindt het zeer belangrijk dat mensen zich zsm veilig en ontspannen voelen in haar les, voorstelling, of project. Deze open sfeer weet zij binnen no time m.b.v een flinke dosis humor, relativering en groot enthousiasme te creëren.

Met zeer veel (fysieke) passie en haar volledige hart geeft zij deze lessen, creëert bijzonder sfeervolle voorstellingen en coacht zij sinds kort ook mensen die om welke reden dan ook wat zijn vastgelopen en via het lichaam weer dichter bij zichzelf willen komen.  

"Mensen een platform bieden waar zij even 'rol- loos' mogen zijn, waar ze open, eerlijk en kind mogen zijn, waar je mag voelen en omarmen dat wat er is, waar je vanuit je mogelijkheden werkt, en dat alles oprecht met elkaar mag delen...zonder enig oordeel..

..... ja,  DAT is simpel voor mij: dat is het mooiste wat er is.."  aldus Maaike...

Er worden momenteel bij Puur Dans o.a Moderne Dans lessen, Authentic Dance lessen en Coaching sessies aangeboden bij Puur Dans door Maaike. In de zomer zijn er diverse workshops die je kunt volgen.

Dit alles doet Maaike met en voor zeer uiteenlopende doelgroepen. Zo werkt zij o.a. met mensen met verstandelijke beperking, mensen met doofblindheid en mensen met dementie in en om 's-Hertogenbosch.

Meer inhoudelijke specificatie omtrent lessen, lesrooster, en doelgroepen bij Puur Dans vind je verder op deze site.

 

  • IMGP8779
  • 251606_10150206966657807_6150408_n
  • 131_3176kopie

"Puur Dans is dansen met je hart.."