Puur Dans

'Verbinding vanuit het hart'

Welkom op de website van Puur Dans

Puur Dans is een dansbedrijf in 's-Hertogenbosch dat dans, beweging en liefdevol contact biedt aan mensen met Dementie en N.a.h (Niet Aangeboren Hersenletsel). Er worden voorstellingen gecreëerd voor Zorgcentra/verpleeghuizen en er is de mogelijkheid van 1 op 1 Coaching. Ook kunt u trainingen voor zorgmedewerkers inboeken. Daarnaast worden er Puur Dans Retraites georganiseerd gevuld met dans, yoga, stilte en meditatie.

Wat bij Puur Dans hoog in het vaandel staat is een open, liefdevolle en oprechte ontmoeting en gevoelsbeleving in dans. Dans en beweging in z'n puurste vorm start in het hart en in het nu, en is daarmee eerlijk en waarachtig. Wederkerigheid en saamhorigheid zijn een logisch gevolg.

Puur Dans heeft dus aanbod voor diverse doelgroepen en individuen. Wees welkom en voel je vrij om je onder te dompelen in deze website. Laat de beelden, impressies en gepassioneerde verhalen op je afkomen en hopelijk kunnen we je dan aansteken met ons grote enthousiasme voor deze pure 'vorm' van dans!

JVH_180322_Dansmetdementerendeouderen05
53d7eb1c-066e-4c86-ba9f-6518cee2d10c
hvh4
JVH_180322_Dansmetdementerendeouderen02
461a8966-d41b-4c06-a3b4-d331c7c2470f
556fe1f1-9df7-458a-80ed-0c75146c98fb
90ee8936-87c3-4ebf-bb84-193fe04fa94b


Als je wilt kun je hier een berichtje achterlaten over jouw ervaring bij Puur Dans:

Talja Nemirovski
03-04-24 13:46:01
Ik heb gisteren de eer gehad om mee te dansen en om mee te kijken hoe Maaike haar werk doet met ouderen die dementie hebben. Ik zag de mensen helemaal opleven en openen, veel lachende gezichten en ontroering. Vond het inspirerend om te zien hoe je dat doet, echt contact van mens tot mens!
moniek
06-06-19 12:55:57
Sinds een aantal jaar is er voor mij een deur geopend. Waar ik voorheen mijzelf veroordeelde tot dansen met de gordijnen dicht, en tijdens het uitgaan veilige pasjes zette op de dansvloer met een drankje in mijn hand, wil ik nu mijn verworven vrijheid graag delen met anderen.

Dansen was voor mensen die konden dansen, die controle hadden over hun lenige, sterke lichaam. Die ‘moves’ maakten die voor mij onmogelijk waren en daar heel erg veel plezier in leken te hebben.

Omdat ik altijd de wens bleef houden mij ooit zo vrij te voelen als diegene die zo aan het genieten waren op de muziek ben ik via een wat alternatieve dansroute bij Puur Dans terechtgekomen. Hier heb ik definitief mijn angst voor het vergeten van pasjes los kunnen laten en kan ik in plaats van ‘met mijn hoofd te dansen’ mij overgeven aan wat er binnenin mij verteld wil worden via beweging.

Dansen is nu spelen voor mensen, elkaar inspireren, durven voelen (dit varieert van vrijheid en blijheid tot verdriet en frustratie), geven en nemen, leeftijdsloos, een interactie van mens tot mens, met tijd en aandacht, vrij van oordelen, los van gedachten, zonder verdere intenties of bedoelingen. Alles is goed. Als je alleen maar kijkt en luistert wil dit niet zeggen dat er binnin niet gedanst wordt!

Door onze ervaringen te delen met de buitenwereld, door te laten zien wat wij als groep kunnen bereiken met elkaar is er een situatie ontstaan die voor mij verder gaat dan plezier maken met beweging. Er is iets wezenlijks gebeurd tijdens onze performance in de kerk voor een groep mensen van 70+. Waarvan ik zelf nooit had gedacht dat ik dit zou kunnen bereiken, bleek het zo eenvoudig. Dit was per toeval in een kerk, maar de omgeving is niet belangrijk om echte aandacht te hebben voor een ander. Er werd gecommuniceerd zonder woorden, er werden diepere lagen geraakt. Niet bij iedereen, maar niemand is met lege handen naar huis gegaan.

Het creëren van een moment, een fijne herinnering, door een aanraking of zelfs alleen een blik, dat is magisch..


Dank
Bas Roijen
11-07-18 19:54:47
Prachtige website voor een ongelooflijk bijzondere "beweging"!!! Puur Dans ❤️
Astrid Brenninkmeijer
11-07-18 19:17:15
Maaike maakt superoriginele choreografieën met hele mooie muziek. Ik word echt blij van haar danslessen.
Cindy Isla
11-07-18 18:50:40
Prachtig!!!! En in het echt nog mooier en puurder dan in een website over te brengen is!
Tonen: 5  10

 

 [ foto's: John van Hamond, Astrid Brenninkmeijer]