Puur Dans

'Verbinding vanuit het hart'

Welkom op de website van Puur Dans

Wat fijn dat je ons gevonden hebt!

Puur Dans is een dansbedrijf in 's-Hertogenbosch dat dans en beweging aanbiedt aan zeer diverse doelgroepen, waaronder mensen met dementie en n.a.h. Er worden voorstellingen gecreëerd voor Zorgcentra en verpleeghuizen, er wordt Coaching, Dansimprovisatie en Yoga/meditatie aangeboden. Er zijn Puur Dans bijeenkomsten voor mensen met dementie en n.a.h. op verscheidene locaties in Den Bosch, Eindhoven, e.o, en er is verdiepende 1 op 1 Coaching op maat. Daarnaast worden er Puur Dans weekend Retraites georganiseerd gevuld met dans, yoga en meditatie.

Wat bij Puur Dans hoog in het vaandel staat is authenticiteit, liefdevolle en oprechte verbinding vanuit het hart en gevoelsbeleving in dans. Dans en beweging in z'n puurste vorm start in het hart in het nu, en is daarmee altijd eerlijk en waarachtig.

Puur Dans heeft aanbod voor diverse, uiteenlopende doelgroepen en individuen. Wees welkom en voel je vrij om je onder te dompelen in deze website. Laat de beelden, impressies, info en gepassioneerde verhalen op je afkomen en hopelijk kunnen we je dan aansteken met ons grote enthousiasme voor deze pure 'vorm' van dans!

Mooi nieuwtje; in 2021 mocht Maaike Ebben van Puur Dans de tweede prijs in ontvangst nemen voor haar werk met mensen met dementie in zorgcentra, Wij zijn trots, dankbaar en vereerd...! Voor een sfeerimpressie zie film door Arno Huibers: 
https://www.facebook.com/puurdans/videos/956068958313530

Puur Dans-8197
JVH_180322_Dansmetdementerendeouderen10
JVH_180322_Dansmetdementerendeouderen05
131_3160kopie
53d7eb1c-066e-4c86-ba9f-6518cee2d10c
groepvinger
hvh4
hvhxtra (2)
IMG_0774
IMG_8401
Puur Dans-8227
JVH_180322_Dansmetdementerendeouderen02
461a8966-d41b-4c06-a3b4-d331c7c2470f


Als je wilt kun je hier een berichtje achterlaten over jouw ervaring bij Puur Dans:

Astrid Hekhuis
17-07-21 07:48:05
Super Maaike.
Diep respect voor jou.
Liefs.
moniek
06-06-19 12:55:57
Sinds een aantal jaar is er voor mij een deur geopend. Waar ik voorheen mijzelf veroordeelde tot dansen met de gordijnen dicht, en tijdens het uitgaan veilige pasjes zette op de dansvloer met een drankje in mijn hand, wil ik nu mijn verworven vrijheid graag delen met anderen.

Dansen was voor mensen die konden dansen, die controle hadden over hun lenige, sterke lichaam. Die ‘moves’ maakten die voor mij onmogelijk waren en daar heel erg veel plezier in leken te hebben.

Omdat ik altijd de wens bleef houden mij ooit zo vrij te voelen als diegene die zo aan het genieten waren op de muziek ben ik via een wat alternatieve dansroute bij Puur Dans terechtgekomen. Hier heb ik definitief mijn angst voor het vergeten van pasjes los kunnen laten en kan ik in plaats van ‘met mijn hoofd te dansen’ mij overgeven aan wat er binnenin mij verteld wil worden via beweging.

Dansen is nu spelen voor mensen, elkaar inspireren, durven voelen (dit varieert van vrijheid en blijheid tot verdriet en frustratie), geven en nemen, leeftijdsloos, een interactie van mens tot mens, met tijd en aandacht, vrij van oordelen, los van gedachten, zonder verdere intenties of bedoelingen. Alles is goed. Als je alleen maar kijkt en luistert wil dit niet zeggen dat er binnin niet gedanst wordt!

Door onze ervaringen te delen met de buitenwereld, door te laten zien wat wij als groep kunnen bereiken met elkaar is er een situatie ontstaan die voor mij verder gaat dan plezier maken met beweging. Er is iets wezenlijks gebeurd tijdens onze performance in de kerk voor een groep mensen van 70+. Waarvan ik zelf nooit had gedacht dat ik dit zou kunnen bereiken, bleek het zo eenvoudig. Dit was per toeval in een kerk, maar de omgeving is niet belangrijk om echte aandacht te hebben voor een ander. Er werd gecommuniceerd zonder woorden, er werden diepere lagen geraakt. Niet bij iedereen, maar niemand is met lege handen naar huis gegaan.

Het creëren van een moment, een fijne herinnering, door een aanraking of zelfs alleen een blik, dat is magisch..


Dank
Bas Roijen
11-07-18 19:54:47
Prachtige website voor een ongelooflijk bijzondere "beweging"!!! Puur Dans ❤️
Astrid Brenninkmeijer
11-07-18 19:17:15
Maaike maakt superoriginele choreografieën met hele mooie muziek. Ik word echt blij van haar danslessen.
Cindy Isla
11-07-18 18:50:40
Prachtig!!!! En in het echt nog mooier en puurder dan in een website over te brengen is!
Tonen: 5  10

 

 [ foto's: John van Hamond, Astrid Brenninkmeijer]