Puur Dans

'Verbinding vanuit het hart'

Over Puur Dans

 Om over Puur dans te kunnen vertellen, willen we je eerst voorstellen aan Maaike Ebben; oprichtster van Puur Dans.

Maaike is 41 jaar en in 2004 studeerde zij af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg als Docent Dans. In de eerste 10 jaar bouwde ze een indrukwekkend cv op, Ze werkte door het hele land als dansdocent, choreograaf, regisseur en danste in diverse producties. Ze gaf in verschillende stijlen les: van dansexpressie tot moderne dans, van jazzdans tot streetdance, Afrikaanse dans en van musical dans tot theater. Met name de enorme diversiteit in doelgroepen waar ze mee werkte al die jaren, kenmerkte haar werk.

Rond 2013 besloot ze zich toe te spitsen op volwassenen en stortte zich op 'Puur Dans'. Een bedrijf dat zich vooral zou gaan richten op de pure en open verbinding met de medemens. Dans als middel. De authentieke dans- en muziekbeleving, met name bij de medemens met Dementie en N.a.h (niet aangeboren hersenletsel), nam een steeds prominentere plek in in haar werk. Het zonder oordeel of verwachting in het hier en nu liefdevol contact maken bleek ontroerend mooie ontmoetingen te genereren. Deze eerlijke, oprechte en pure dansvorm werkte direct zeer inspirerend. Wat destijds als een experiment begon is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. Deze pure, unieke en bijna 'methode-loze' werkwijze raakt vele mensen in het hart, zo bleek voorjaar van 2024 ook. toen een video van Dhr Leo viral ging op haar Linkedin pagina. Deze video is meer dan 1,8 miljoen keer bekeken. Men was geraakt. zie: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7153760357210042369/

Maaike acht het essentieel dat mensen zich z.s.m. prettig, veilig en ontspannen voelen. Deze open sfeer weet zij binnen no time d.m.v een flinke dosis humor, relativering, compassie, inleving en enthousiasme te creëren. Met zeer veel passie, liefde voor de medemens en haar volledige hart runt zij dit bedrijf; ze organiseert bijeenkomsten voor mensen met dementie en n.a.h., creëert bijzonder sfeervolle voorstellingen, ook coacht zij mensen die om welke reden dan ook wat zijn 'vast' gelopen om vervolgens via het lichaam weer meer in verbinding met zichzelf te komen.

"Mensen een platform bieden waar zij even 'rol- loos' mogen zijn, mensen uitnodigen middels dans, muziek en open aandacht om eerlijk, kwetsbaar en authentiek te mogen zijn, te mogen voelen en omarmen dàt wat er is. Een plek waar je vanuit jouw mogelijkheden in het moment gewoon simpelweg helemaal heel mag zijn, mag liefhebben en mag genieten. Dat alles met je medemens te mogen delen...zonder oordeel of verwachting...

..... "dat is het mooiste dat er is.."  aldus Maaike...

Momenteel biedt Maaike Puur Dans bij Dementie en Nah aan, Verdiepende Coaching en organiseert ze Retraites. Zij werkte met uiteenlopende doelgroepen. Zo werkt zij momenteel o.a. ook als coach 1 op 1 met mensen met dementie en werkte zij in het verleden met mensen met een verstandelijke 'beperking' en mensen met doofblindheid.

In 2021 mocht Maaike een prijs in ontvangst nemen voor haar werk met mensen met dementie in zorgcentra: De 'Arno's gouden clownsneus prijs'. zie film door Arno Huibers:
https://www.facebook.com/puurdans/videos/956068958313530

 

maaike ebben 3
maaike ebben 2

"Puur Dans: beweging vanuit het hart"