Puur Dans

'Verbinding vanuit het hart'

Puur Dans bij Dementie en Nah

Sinds 8 jaar verzorgt Maaike Ebben Puur Dans bijeenkomsten in verzorg- en verpleeghuizen door het hele land. Deze groepen bestaan uit mensen met dementie en mensen met nah (niet aangeboren hersenletsel) en komen bijeen in de woonkamer van de gesloten woonvorm of in een gezamenlijke prikkelarme ruimte. (in Coronatijd werden deze lessen ook gegeven via de ramen van de woningen) Met zeer veel plezier, liefde en enthousiasme worden de deelnemers opgehaald voor dit ontroerend mooi samenzijn . Elkaar echt zien, horen, contact vanuit het hart, authentiek mogen reageren op de passende en diverse, herkenbare muziek. Subtiele, liefdevolle verbinding, het 'simpele' feit van echt samenzijn, aanraking, oogcontact, hartverbinding en grapjes. Dit zijn ingrediënten van deze zeer bijzondere, ontroerende bijeenkomsten. "Het echt zien en gezien worden, niet als patiënt, maar als mens, en oprecht contact van hart tot hart is alles wat een mens nodig heeft., jong of oud.." 'We dansen en werken hierin echt samen, het is een wederkerigheid, een open samenwerking'. We dansen met wat er is. en wat wèl kan. Vol mogelijkheden, compassie, liefde en in waarachtige ontmoeting.

deze prachtige blog werd geschreven n.a.v. een Puur Dans bijeenkomst voor en met ouderen met Dementie in Den Bosch:

https://igniswebmagazine.nl/zorg/wil-je-met-mij-dansen/ 

In onderstaande filmpjes kun je goed zien hoeveel deze bijeenkomsten met deze bijzondere doelgroep steeds weer teweegbrengen:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7153760357210042369/

https://www.facebook.com/puurdans/videos/956068958313530Puur Coaching

Ook kun je bij Puur Dans terecht voor Puur Dans Coaching op maat. D.m.v het eerste mailcontact is er mogelijkheid tot het delen van je wensen en stukken die je tegenkomt in je leven waar je hulp bij zoekt. Dan wordt er kennis gemaakt dmv een eerste coaching sessie/intake. In deze coachings gebruiken we de wijsheid van het lichaam als tool om steeds een beetje meer de identificatie met ons denken en onze verhalen los te laten en dat wat voelbaar is (of vast zit) in het lichaam toe te laten. Dit kunnen bepaalde ervaringen, overtuigingen, oordelen of misschien spanning of angst zijn die opgeslagen liggen in het lichaam. Maaike biedt zeer nuttige, toegankelijke tools om ook thuis te oefenen en de aandacht om te buigen naar het hier en nu.

Afhankelijk van de persoon en de hulpvraag komen verscheidende aspecten aan bod in de coaching, zoals; gesprekken, dans- en bewegingsoefeningen, muziek beleving, bewustzijnsoefeningen en zijn we soms gewoon samen stil, maar vooral wordt je ècht gezien en gehoord in je verhaal, gevoel, wens en in het nu. Elke coaching is compleet afgestemd op de persoon en vraag.

Maaike begeleidt dit zeer sensitief en kundig door een flinke dosis praktijk- en mensen kennis welke zij in de afgelopen 20 jaar heeft opgebouwd in verscheidene werkvelden.

Deze verdiepende sessies worden dus volledig afgestemd op de persoon en hulpvraag. Leer hoe je terug kunt keren naar je eigen kracht en je ware zelf,

Wat jouw beweegredenen ook zijn (overspannen, burn out, verdieping als mens, je vrijer in je lichaam willen voelen, meer contact, zelfvertrouwen of kracht), je bent meer dan welkom bij Puur Dans voor Coaching.

"Ga voorbij het denken, het verhaal, het voelen, het willen weten, begrijpen, wensen en oplossen; ben stil en merk op dat alles er al is. In het lichaam en daarbuiten."Puur Dans Midweek Retraite: 28 t/m 31 oktober 2024 

[Je kunt je nu aanmelden per mail: puurdans@outlook.com]

Een midweek gevuld met liefdevolle stilte, bewustwording, vredige saamhorigheid en compassie. Je mogen openen voor dat wat aandacht vraagt in jou in lichaam en geest. 'Ja' mogen zeggen op dat wat in je leeft en daar ruimte aan mogen geven. Wat een cadeau. Zowel Puur dans, als Yoga en Meditatie-lessen zijn onderdeel van het programma. Daarnaast is er vrije tijd. Dit is de 4e retraite die Maaike organiseert. Met haar brede achtergrond in Dans, Yoga en Meditatie weet zij deze retraite zeer kundig, open en liefdevol te begeleiden. Dit jaar mogen we dit voor het eerst organiseren op een geheel nieuwe plek. Namelijk De Maanhoeve in Exloërveen, Drenthe:  https://maanhoeve.nl/ Een werkelijk práchtige plek, met mooie, goed verzorgde (eenpersoons)kamers, heerlijk verantwoord eten en een prachtig grote stiltetuin..

Praktisch:
- wanneer: maandag 28 oktober t/m donderdag 31 oktober
- wat: 4 dagen gevuld met stilte, bezinning, bewustzijn, dieper en puur liefdevol contact met jezelf (en de ander), Puur Dans, Meditatie en Yoga   zijn het middel.
- waar: De Maanhoeve: https://maanhoeve.nl/ (tip; bekijk de foto's)
- groep: een kleine intieme groep van 10 tot 12 deelnemers; deelname-bevestiging gaat op volgorde van aanmelding. Je kunt je vanaf nu     aanmelden per mail: puurdans@outlook.com
- slaapvoorzieningen: 3 volledig verzorgde overnachtingen op een privé eenpersoonskamer bij De Maanhoeve
- programma: 3 bijzonder afgestemde lessen per dag: meditatie, yoga en puur dans o.l.v. Maaike Ebben (+ genoeg vrije uren)
- eten: 3 maaltijden per dag (+tussendoortjes) volledig verzorgd door de Maanhoeve kok; vers, lokaal, verantwoord, keuze uit vega/vegan/gluten of lactose vrij
- kosten Retraite, inclusief overnachtingen, maaltijden, lessen, btw: €576

Volledig programma: volgt....

Puur Dans 1 op 1 bij Dementie en nah

Ook danst Maaike 1 op 1 samen met mensen met dementie en n.a.h. Dit kan thuis of op locatie. In deze sessies wordt vanuit datzelfde aandachtige, verdiepende en liefdevolle contact gewerkt. Niet vanuit de beperking of dementie maar de mensen worden aangesproken op hun mens-zijn in het moment. Er wordt zeer aandachtig dmv muziek, dans, beweging, oogcontact, goed luisteren en fysiek contact verdiepend samengewerkt en zelfs samen gespeeld. Met alles dat mag ontstaan van moment tot moment in het nu. Afgestemde, persoonlijke aandacht alsmede afgestemde muziek spelen hierbij een belangrijke rol. Met als resultaat dat de mens zichzelf voelt, mag delen, blijdschap mag ontstaan, gezien en gehoord wordt. En dat is zo groot: Ineens weer dat moment van scherpte dat plots ontstaat, of dat verhaal van vroeger dat opkomt, of die herkenning door dat ene liedje...of juist die liefdevolle aanraking.

Prachtig is die zingeving, zo waardevol. Voor ieder mens en zeker ook voor de mens met dementie of nah.


 Voor meer info over bovenstaande en vragen:

stuur een e-mail naar puurdans@outlook.com of vul het contactformulier in op de website.